Skip to main content

Νέα Συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού & AMMITEC: Επενδύοντας στην τεχνολογική εξέλιξη του Ναυτιλιακού κλάδου

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει το θεωρητικό υπόβαθρο του UoL με την αποκρυσταλλωμένη εμπειρία και βέλτιστες πρακτικές της AMMITEC

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL – University of Limassol) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα του συνεργασία με την AMMITEC (Σύλλογος Στελεχών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ναυτιλιακών Εταιρειών), έναν διακεκριμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, o οποίος στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, των σχετικών βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα και στην ενδυνάμωση και ενίσχυση του ρόλου του ΙΤ.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) και η AMMITEC στοχεύουν σε μια δυναμική σχέση ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και των επαγγελματιών του κλάδου. Η σύμπραξη αυτή φέρνει κοντά δύο κόσμους, παντρεύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα και θεωρία με την πρακτική εμπειρία και τεχνογνωσία της αγοράς.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος. Η AMMITEC, με την εξειδίκευση και την εμπειρία της, προσφέρει πολύτιμη γνώση για τις τρέχουσες ανάγκες και τάσεις της αγοράς, ενώ το UoL, με το ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ερευνητική του δυναμική, παρέχει θεωρητικό πλαίσιο και μεθοδολογία.

Επιπλέον, η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει το θεωρητικό υπόβαθρο του UoL με την αποκρυσταλλωμένη εμπειρία και βέλτιστες πρακτικές της AMMITEC. Η ακαδημαϊκή γνώση θα εμπλουτιστεί με εφαρμοσμένα παραδείγματα, καθιστώντας την πιο εύχρηστη και πολύτιμη για τους φοιτητές και τους ερευνητές.

Συνολικά, η συνεργασία UoL και AMMITEC αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον ναυτιλιακό κλάδο. Η ένωση δυνάμεων ακαδημαϊκής κοινότητας και επαγγελματιών του κλάδου φέρνει νέες ιδέες, καινοτόμες λύσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον της ναυτιλίας.

Ο Δρ. Ιωάννης Φιλιππόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού και Συν-Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ναυτιλίας και Διαχείρισης Λειτουργιών (MSc in Shipping Operations and Management), εξέφρασε τη δέσμευσή του, δηλώνοντας: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς ηγετών της τεχνολογίας πληροφοριών, που θα ηγηθούν στη μετασχηματιστική αλλαγή στον ναυτιλιακό τομέα και όχι μόνο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμπορευθούμε με την AMMITEC σε αυτό το ταξίδι προς την αριστεία, τη συνεργασία και την διαρκή εξέλιξη»

Ο κ. Θεμιστοκλής Σάρδης, Πρόεδρος της AMMITEC και Διευθυντής Πληροφορικής της Costamare Shipping, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λεμεσού μας κάνει πολύ περήφανους για την αναγνώριση των προσπαθειών μας, και δίνει την ευκαιρία στα μέλη μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω της ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας που προσφέρει το UoL, συμβαδίζοντας απόλυτα με τον στόχο και το όραμα μας».

Η AMMITEC γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυσή της

Η AMMITEC, ο επαγγελματικός – επιστημονικός Σύνδεσμος Στελεχών πληροφορικής στο Ναυτιλιακό χώρο, κλείνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της πίτας για το νέο έτος και τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 μέλη, χορηγοί και στελέχη του χώρου, ο πρόεδρος της AMMITEC, Θεμιστοκλής Σάρδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια. Από μία μικρή ομάδα πρωτοπόρων ΙΤ Managers, είμαστε αυτή τη στιγμή ένας Επαγγελματικός – Επιστημονικός Σύλλογος με τουλάχιστον 200 μέλη-στελέχη ΙΤ και για πρώτη φορά αγγίξαμε τους 100 χορηγούς! Δύσκολα θα βρει κανείς εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο μας, που να μην είναι χορηγός της AMMITEC! Πλέον είμαστε κινητήρια δύναμη για τις εξελίξεις στο χώρο, μας προσκαλούν ως συνδιοργανωτές σε συνέδρια, τα περισσότερα από τα οποία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα μας και γενικά η εμβέλειά μας ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν, αλλά και για τα μέλη μας που ακούραστα, όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν για να είναι η AMMITEC στην πρώτη γραμμή».