Skip to main content

Η Seabright θα «φωτίσει» τα νεότευκτα tankers της Polembros

Τα νέα Suezmax της Polembros Shipping θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Nea Times της Κίνας

Στη ναυπήγηση τριών συν ένα δεξαμενόπλοιων LNG-ready, τα οποία θα φέρουν συστήματα φωτισμού από την ελληνική κατασκευάστρια εταιρεία Seabright S.A., συμφώνησε η Polembros Shipping.

Τα νέα δεξαμενόπλοια Suezmax της Polembros Shipping -συμφερόντων Σπύρου Πολέμη- που θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία Nea Times της Κίνας θα είναι εξοπλισμένα και με scrubber.

Τα πλοία, που θα διαθέτουν τον πιο σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον, εξοπλισμό, θα περιλαμβάνουν επίσης φωτιστικά σώματα Led κατασκευασμένα στην Ελλάδα.

Σε σύγκριση με τον συμβατικό φωτισμό, τα νέα πλοία θα εξοικονομούν πάνω από 70% της κατανάλωσης ενέργειας.

«Τα φώτα ξεχωρίζουν ως σημαντικοί καταναλωτές, παρουσιάζοντας μια μετρήσιμη ευκαιρία για εξοικονόμηση ενέργειας, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Η εισαγωγή της Seabright ως αξιόπιστου κατασκευαστή LED διασφαλίζει ότι η ηλεκτρική ποιότητα παραμένει υψηλή, ότι δεν μπορεί να προκύψουν δυσάρεστες παρεμβολές και ότι η στιβαρότητα είναι εξασφαλισμένη», επισημαίνει ο δρ Ελευθέριος Δέδες, διευθυντής Ενέργειας, Έργων και Βιωσιμότητας της Polembros Shipping.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Polembros Shipping για τις προσπάθειές της να συμπεριλάβει τα καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα μας στο πρόγραμμα New Building», επισημαίνει ο Ηλίας Μάλλιος, διευθυντής Εξαγωγών, συνιδιοκτήτης της Seabright SA.

«Ενώ ο τεχνολογικός αντίκτυπος του φωτισμού Led αυξάνεται, είναι υποχρεωτική η επιλογή ελεγμένου και ποιοτικού εξοπλισμού φωτισμού, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με όλες τις απαιτήσεις ΗΜΣ», τονίζει ο Παναγιώτης Μάλλιος.