Skip to main content

Σ. Κτενάς για «Ελλήνων Έργα»: Ένα ξεχωριστό έργο για την καθημερινή προσφορά των Ελλήνων εφοπλιστών

Η ομιλία του  γενικού διευθυντή του Ομίλου της Ναυτεμπορικής  κατά την παρουσίαση της έκδοσης της Ναυτεμπορικής για την κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Ναυτιλίας

Με την επισήμανση ότι οι Έλληνες εφοπλιστές αγωνιούν για τα προβλήματα του έθνους και προσφέρουν καθημερινά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, ο  γενικός διευθυντής του Ομίλου της Ναυτεμπορικής  Σπύρος Κτενάς, απηύθυνε χαιρετισμό, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των «Ελλήνων Έργα – Η Κοινωνική Προσφορά της Ναυτιλίας», μιας πολυτελούς έκδοσης της Ναυτεμπορικής, όπου καταγράφονται τα επιτεύγματα της ναυτιλίας των Ελλήνων, αλλά και το κοινωφελές έργο των εφοπλιστών.

Στόχος της έκδοσης είναι να παρουσιαστεί η πολύπλευρη δράση Ιδρυμάτων και Οργανισμών, που δίνουν ηχηρό «παρών» στο κοινωνικό γίγνεσθαι, όπως και να καταγραφούν περιεκτικά τα βιογραφικά των ιδρυτών τους και το όραμα των ανθρώπων, που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι τους.

Αναλυτικά, η ομιλία του Σπύρου Κτενά

«Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης εκδοτικής προσπάθειας της “Ναυτεμπορικής”.

Το πολυτελές λεύκωμα “Ελλήνων Έργα. Η Κοινωνική Προσφορά της Ναυτιλίας” αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές του εκδοτικού οργανισμού που μετρά έναν αιώνα ζωής. Είναι ένα ξεχωριστό έργο, που η Ναυτεμπορική το υλοποίησε για να δείξει στην ελληνική κοινωνία ότι οι Έλληνες εφοπλιστές, που έχουν κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση με τις επιδόσεις τους και το πρωτοπόρο επιχειρηματικό τους πνεύμα, έχουν ταυτόχρονα στραμμένο το βλέμμα τους στη γενέτειρα γη. Αγωνιούν για τα προβλήματα του έθνους και προσφέρουν καθημερινά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Ο στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε την πολύπλευρη δράση Ιδρυμάτων και Οργανισμών, που δίνουν ηχηρό παρών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, καταγράφοντας εμπεριστατωμένα και περιεκτικά το έργο τους, τα βιογραφικά των ιδρυτών τους και το όραμα των ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι τους.  Και τον στόχο αυτό τον πετύχαμε. Η πολυτελής έκδοση που έχετε σήμερα στα χέρια σας, αποδεικνύει ότι με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία είναι εφικτό το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Όμως το έργο των Ελλήνων πλοιοκτητών δεν σταματά στις δράσεις που “φωτογραφίζονται” στο παρόν λεύκωμα. Συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό. Πρόσφατα γεγονότα:  η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσέφερε 50 εκ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς.  Επίσης πριν από λίγες ημέρες, το Πολεμικό μας Ναυτικό παρέλαβε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» το οποίο αποτελεί δωρεά του κ. Πάνου Λασκαρίδη. Στον  κατάλογο  προσφοράς των Ελλήνων εφοπλιστών προστίθενται νέες σελίδες. Σε αυτές τις σελίδες η Ναυτεμπορική θα στρέφει τους προβολείς της δημοσιότητας αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι αποτελεί το πλέον φιλόξενο σπίτι της ναυτιλίας.

Σε αυτό το φιλόξενο σπίτι, που ξαναγεννήθηκε χάρη στην στήριξη της οικογένειας Μελισσανίδη, γράφονται ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως το σημερινό πολύτιμο λεύκωμα. Θέλω να ευχαριστήσω για την εργασία τους την κυρία Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου που επιμελήθηκε την έκδοση σαρώνοντας ξανά και ξανά όλα τα ιδρύματα, τον κ. Δημήτρη Νίκα  art director  της Ναυτεμπορικής ο οποίος προσφάτως βραβεύτηκε από τα European Newspaper Awards, τον Γιάννη Σαραντόπουλο, τον Αντώνη Τσιμπλάκη, επικεφαλής του ναυτιλιακού ρεπορτάζ, τις κυρίες Έφη Μπόνη και Χριστίνα Χαφουσίδου, όλο το  team  της Ναυτεμπορικής

Αξιότιμες κυρίες αξιότιμοι κύριοι Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας»