Skip to main content

Έγκριση στα συστήματα Rotor Sail από το Λιβεριανό νηολόγιο

Τα συστήματα αυτά δοκιμάστηκαν σε ένα σχέδιο πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου.

Κατ’ αρχήν έγκριση στα συστήματα Rotor Sail της Anemoi Marine Technologies χορήγησε το Λιβεριανό νηολόγιο.Τα Rotor Sails της Anemoi που αξιοποιούν τον αιολική ενέργεια για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου στο πλοίο.Διατίθενται με τρεις επιλογές ανάπτυξης, σταθερά στο κατάστρωμα, πτυσσόμενου τύπου και σε ράγες που μπορούν να μετακινηθούν κατά μήκος του καταστρώματος.

Τα συστήματα αυτά δοκιμάστηκαν σε ένα σχέδιο πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου. Το Λιβεριανό Νηολόγιο διενήργησε τεχνική αναθεώρηση της τεκμηρίωσης, συμπεριλαμβανομένων των υπολογισμών του Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης Σχεδιασμού (EEDI

Τα Anemoi Rotor Sails δημιουργήθηκαν για να επιταχύνουν τη μετάβαση της ναυτιλιακής στην εποχή μηδενικών εκπομπών, παρέχοντας ενισχυτική πρόωση στα πλοία αφού τους επιτρέπει να διατηρούν την ταχύτητα τους δίνοντας δυνατότητα απενεργοποίηση της κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα λιγότερες εκπομπές. .

“Με τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση που ασκείται στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στόλο για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τον άνθρακα ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους θερμοκρασίας της συμφωνίας του Παρισιού των Ηνωμένων Εθνών, είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσιαστούν βιώσιμες λύσεις στην αγορά τόσο για τα νεότευκτα όσο και για τα υφιστάμενα πλοία προς μετασκευή” δήλωσε ο Thomas Klenum, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Καινοτομία και Ρυθμιστικές Υποθέσεις στο Liberian Registry . Τόνισε ότι το Λιβεριανό Νηολόγιο είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο από τη συνεργασία με την Anemoi, για την επικύρωση της τεχνολογίας Rotor Sail που έχει αποδείξει μείωση της ενέργειας έως και 20%.