Skip to main content

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Χρίστηκαν συγκυβερνήτες του τέταρτου πλοίου της κατηγορίας Edge της Celebrity Cruises

Δύο Έλληνες καπετάνιοι, οι αδερφοί Δημήτριος και Τάσος Καφετζής χρίστηκαν συγκυβερνήτες του Celebrity Ascent℠, του τέταρτου πλοίου της κατηγορίας Edge® της Celebrity Cruises, το οποίο θα κάνει ντεμπούτο του το χειμώνα 2023.

Ο δύο καταξιωμένοι ναυτικοί θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για την εταιρεία, αναλαμβάνοντας το πηδάλιο του νεότερου resort εν πλω, το οποίο έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνδρομή μιας ομάδας κορυφαίων επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένης της πολυβραβευμένης Βρετανίδας σχεδιάστριας Kelly Hoppen CBE, του διάσημου Αμερικανού σχεδιαστή Nate Berkus και του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων Daniel Boulud.

«Ο Captain Δημήτριος και ο Captain Τάσος αποτελούν dream team για τη ναυτιλία. Έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην οικογένεια της Celebrity όλα αυτά τα χρόνια που πια είμαστε σαν δεύτερη οικογένεια» δήλωσε η Διευθύνoυσα Σύμβουλος της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo. Όπως σημείωσε η ίδια, το πλοίο αυτό αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για την εταιρεία καθώς «έχει δοθεί περισσότερη έμφαση από ποτέ στον καινοτόμο, outward – facing σχεδιασμό ο οποίος δημιουργεί μια εντελώς νέα κατηγορία relaxed luxury resorts εν πλω». «Είμαι τόσο περήφανη που παραδίδω το πλοίο σε αυτούς τους  εξαιρετικούς ναυτικούς» πρόσθεσε.

Η διαδρομή των δύο Ελλήνων καπετάνιων

Ο Captain Δημήτριος έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ναυτική του σταδιοδρομία, περισσότερες από τρεις δεκαετίες, στην Celebrity Cruises ξεκινώντας ως μαθητευόμενος αξιωματικός στο πρώτο πλοίο της Celebrity, το Horizon, το 1990. Σήμερα, κατακτά την κορυφή της βιομηχανίας, ως Καπετάνιος αυτού του πρωτοποριακού πλοίου. Γεννημένος στον Πειραιά, ο Captain Δημήτριος αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου πρώτος στην τάξη του, και έχει την άδεια του Πλοιάρχου από το 2001. Έχει πλεύσει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων του στόλου της Celebrity  και υπήρξε επίσης μέλος των start-up ομάδων για τα Celebrity Millennium®,Celebrity Infinity®, Celebrity Silhouette® και Celebrity Apex® στο οποίο ήταν Καπετάνιος όταν αυτό εγκαινιάσθηκε.

Ο Captain Τάσος μεγάλωσε βλέποντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Δημήτριο να κάνει καριέρα σε κρουαζιερόπλοια και συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά του. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, εντάχθηκε στη Celebrity Cruises το 1998 και κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του με την εταιρεία, έχει συμμετάσχει στα εγκαίνια των Celebrity Summit®, Celebrity Solstice®, Celebrity Equinox® και Celebrity Reflection®. Πιο πρόσφατα, ήταν Καπετάνιος του Celebrity Edge®, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της βραβευμένης κατηγορίας Edge® της Celebrity, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2018.

Τα δύο αδέρφια θα εναλλάσσονται ανά τρεις μήνες στο Celebrity Ascent.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα», είπε ο Captain Δημήτριος Καφετζής. «Είμαι περήφανος που μετά από 30 και πλέον χρόνια δουλεύοντας αποκλειστικά με την Celebrity Cruises, μπορώ να παίξω ένα ρόλο στην ιστορία της ως Καπετάνιος του τέταρτου πλοίου της κατηγορίας Edge που είναι μοναδικό στο είδος του. Σχεδόν 35 χρόνια μετά την ίδρυση της Celebrity Cruises στην Ελλάδα, το 2023 η εταιρεία θα έχει όχι έναν αλλά δύο Έλληνες Καπετάνιους στο πηδάλιο του νεότερου πλοίου της, και είναι τιμή μου που ο αδερφός μου και εγώ αναλαμβάνουμε μαζί  αυτόν τον ρόλο. Είμαι τόσο περήφανος για την οικογένειά μου και για τον αδερφό μου. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες του Celebrity Ascent τον χειμώνα του 2023» δήλωσε.

«Το να λαμβάνω αυτή τη διάκριση μαζί με τον αδερφό μου και ως μέλος της οικογένειας της Celebrity Cruises είναι απίστευτη τιμή με συναισθηματική αξία για μένα», είπε ο Captain Τάσος Καφετζής, προσθέτοντας: Με τον αδερφό μου  μοιραζόμαστε την αγάπη για τη θάλασσα, την αγάπη για την εταιρεία και τους επιβάτες μας. Το να μοιραστούμε μια ξεχωριστή στιγμή όπως αυτή, είναι κάτι που μόνο ονειρευόμουν. Ανυπομονώ για τον απόπλου με αυτό το απίστευτο πλοίο με τους επιβάτες μας και τον αδερφό μου στην καρδιά μου».

Οι παροχές του Celebrity Ascent

Στο Celebrity Ascent, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν εμπειρίες που θα βρουν μόνο σε ένα κρουαζιερόπλοιο της κατηγορίας Edge όπως: Το Resort Deck  με cabanas, infinity πισίνες, υδρομασάζ σε σχήμα ποτηριού Martini και υπερυψωμένο running track∙ καμπίνες Infinite Balcony που με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπονται σε μπαλκόνια ∙ τις διώροφες Edge Villas με άμεση πρόσβαση στο The Retreat Sun Deck αποκλειστικά για τους ενοίκους Σουΐτας ∙ το Magic Carpet – το πρώτο πρόβολο μπαρ στον κόσμο που βρίσκεται στην άκρη του κρουαζιερόπλοιου 13 καταστρώματα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ∙ το Sunset Bar σχεδιασμένο από το Nate Berkus και περισσότερες από 30 επιλογές για φαγητό και ποτό.