Skip to main content

Νέος ναυτιλιακός κολοσσός στη διαχείριση πλοίων

Το όνομα της νέας εταιρικής οντότητας θα είναι OSM Thome και η έδρα του θα βρίσκεται στο Arendal της Νορβηγίας

Έναν ναυτιλιακό «γίγαντα» στη διαχείριση πλοίων με έδρα στη Νορβηγία θα δημιουργήσουν οι OSM Maritime Group και Thome Group. Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταιρείες θα συγχωνευτούν για να δημιουργήσουν μία «πανίσχυρη πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα συνεχίσουν να προσφέρουν παγκοσμίου κλάσης υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων».

Το όνομα της νέας ενιαίας εταιρικής οντότητας θα είναι OSM Thome. Η έδρα θα βρίσκεται στο Arendal της Νορβηγίας, ενώ θα διατηρηθούν τα hubs διαχείρισης στη Σιγκαπούρη και την Ευρώπη.

Αμφότερες έχουν τις ρίζες τους στη νορβηγική ναυτιλιακή παράδοση και τεχνογνωσία, κάτι το οποίο συνδυάζουν με τις μοντέρνες τακτικές των ασιατικών επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι η Thome έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, ενώ η OSM διαθέτει γραφεία στην ασιατική χώρα.

Μαζί οι δύο εταιρείες διαχειρίζονται 1.000 πλοία, εκ των οποίων τα 450 αφορούν τεχνική διαχείριση και τα 550 διαχείριση πληρωμάτων. Ο συνδυασμένος στόλος αφορά τους περισσότερους ναυτιλιακούς κλάδους: tankers, bulkers, containerships, car carriers κλπ. Παράλληλα, ο συνδυαστικός αριθμός των υπαλλήλων φτάνει τους 31.000, εκ των οποίων 29.000 είναι ναυτικοί και 2.000 προσωπικό στη στεριά σε 22 χώρες.

Ο CEO της OSM Maritime, Finn Amund Norbye θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο στη νέα εταιρεία, ενώ ο CEO της Thome, Olav Nortun, θα εκτελεί καθήκοντα COO.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.