Skip to main content

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ενδυναμώνει τον ρόλο της ως Κέντρο Ενημέρωσης για τα μέλη της

Ο Πρόεδρος προλόγισε τον Αμερικανό Πρέσβη, Γιώργο Τσούνη, παραθέτοντας πολλά στοιχεία τα οποία επικεντρωνόντουσαν στην ανθρώπινη πτυχή του και την επιτυχημένη πορεία του μέχρι τώρα.

Ένα ακόμα από τα καθιερωμένα γεύματα εργασίας στα οποία αναλύονται θέματα της επικαιρότητας, αυτή την φορά με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον αξιότιμο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κύριο Γεώργιο Τσούνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος καλωσορίζοντας τον Αξιότιμο Πρέσβη, τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς και όλα τα μέλη που κατέκλυσαν την αίθουσα, επισημαίνοντας  ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες που κινείται η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς είναι η ενεργή και άμεση αλληλοδικτύωση των μελών τόσο μεταξύ τους όσο και με σημαντικές προσωπικότητες από το εσωτερικό και διεθνές στερέωμα.

Ο Πρόεδρος προλόγισε τον Αμερικανό Πρέσβη κύριο Γιώργο Τσούνη παραθέτοντας πολλά στοιχεία τα οποία επικεντρωνόντουσαν στην ανθρώπινη πτυχή του και την επιτυχημένη πορεία του μέχρι τώρα αρχής γενομένης από τους γονείς του οι οποίοι ήταν μετανάστες πρώτης γενιάς και κατάγονταν από το χωριό Πλάτανος της Αιτωλοακαρνανίας, φτάνοντας μέχρι και τις 10 Μαΐου 2022, ημέρα που ο Πρέσβης επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Προέδρο της  Ελληνικής Δημοκρατίας. Μάλιστα για τη στιγμή εκείνη αποδόθηκε αναμνηστική φωτογραφία στον Πρέσβη κάτι το οποίο όπως τόνισε τον συγκίνησε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια ο Πρέσβης έδωσε μια ομιλία στην οποία αναφέρθηκε σε πολλά επίκαιρα ζητήματα και ανέδειξε με εύλογα επιχειρήματα την σημαίνουσα σημασία και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας αποκαλώντας τη πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια οικονομία μέσω του στόλου των εμπορικών πλοίων της.

Όσον αφορά την ενέργεια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο γεωστρατηγικός της ρόλος θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, τόσο σε ό,τι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα όσο και σε ό,τι αφορά τη θέση της ως ένα βασικό ενεργειακό hub υπογραμμίζοντας παράλληλα  τη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα όσον αφορά την προμήθεια ενέργειας και τόνισε με μεγάλη αποδοχή από τους παρευρισκόμενους ότι πρωταρχικός του σκοπός είναι να επικρατήσει η Ειρήνη ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Τουρκία.

Μετά την αρχική του τοποθέτηση πολλά από τα μέλη της Λέσχης έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις  χωρίς πρωτόκολλο, στις οποίες ο Πρέσβης έδωσε εμπεριστατωμένες απαντήσεις δημιουργώντας ένα εποικοδομητικό διάλογο σε ένα υπέροχο κλίμα απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη ναυτιλία, τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, την παγκόσμια οικονομική και ενεργειακή κρίση καθώς έδωσε και τις δίκες  του συμβουλές για τα νέα παιδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των άλλων ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων ή ενώσεων όπως, ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Ιωάννης Μώραλης, ο κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης  – Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Μ.Α. , ο κύριος Βασίλης Κορκίδης – Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., η κυρία Σεμίραμις Παληού – Πρόεδρος της HELMEPA, ο κύριος Κωστής Φραγκούλης – Πρόεδρος του ΡROPELLER CLUB, η κυρία Έλπη Πετράκη – Πρόεδρος της WISTA INTAERNATIONAL, o κύριος Σπυρίδων Πασχάλης – Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Ν. , ο κύριος Δημήτρης Μαθιός – Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π., ο κύριος Ιωάννης Κοτζιάς – Πρόεδρος του HAS και η κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου -Παλούμπη -Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

O κύριος Ηλίας Καρυαμπάς από το American Bureau of Shipping, Ο κύριος Cameron J. Andre από το  American roll-on , ο κύριος Andrew Dyer  από την εταιρεία Τhe American P&I Club, ο κύριος Κωστής Φραγκούλης από την Franman και το Propeller club, η κυρία Μπεζαντάκου Δανάη από την Navigator Shipping Consultants – Yes Forum, η κυρία Άννα Καλαθάκη από την Navios group, η κυρία Ειρήνη Νοτιά από την  Sing Fuels Pte Ltd (Hellas), ο κύριος Νίκολας Νοτιάς από την SteelShips LLC, ο κύριος Μιχάλης Καρράς από την Target Marine Group, ο κύριος Αλέξανδρος και Κοσμάς  Μακρυγεώργος από την Unibros Shipping Corporation, ο κύριος Νίκος Αρβανίτης από τη Vista Maritime & Logistics S.A.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ευχαριστεί θερμά για μια ακόμη φορά τους εκπροσώπους τύπου που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση της και που πάντα αντικατοπτρίζουν με σωστό δημοσιογραφικό πνεύμα τα πεπραγμένα των εκδηλώσεων της.

Επίσης, το ΔΣ και το Προσωπικό της ευχαριστεί θερμά τον Πρέσβη κύριο Γιώργο Τσούνη για την τόσο εγκάρδια παρουσία του. «Άλλωστε τόσο τον Πρέσβη, όσο και τη Ν.Λ.Π., τους συνδέει μια μαγική έννοια στην οποία ο αξιότιμος Πρέσβης αναφέρθηκε πολλές φορές στην ομιλία του. Τη φιλοξενία!», σημειώνει χαρακτηριστικά.