Skip to main content

Maersk: Κοντά σε εξαγορά 3 δισ. δολαρίων

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της LF Logistics έναντι 3 δισ. δολαρίων βρίσκεται η AP Moller Maersk, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση των συνομιλιών. Εάν τελικά η συμφωνία ευοδοθεί θα προσφέρει στον ναυτιλιακό κολοσσό ένα τεράστιο δίκτυο αποθηκών. 

Η επίσημη ανακοίνωση δεν αποκλείεται να έρθει ακόμη και μέσα στν ημέρα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. 

Η Maersk είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο και αυτό το διάστημα απολαμβάνει τα οφέλη των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν στείλει στα ύψη τις τιμές των ναύλων. Όπως αναφέρει η WSJ σχεδιάζει να διοχετεύσει το ρευστό που έχει σε εξαγορές προκειμένου να επεκταθεί πέραν των θαλάσσιων μεταφορών, εισερχόμενη στον χώρο των επίγειων logistics. Αυτό που επιδιώκει είναι να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς μεταξύ ασιατικών και αμερικανικών λιμανιών. Και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται και αποθήκες- ακόμη και συνεργασίες με εταιρείες που κάνουν παραδόσεις κατοίκων.

Εξαγοράζοντας την LF Logistics, βραχίονα του ομίλου Li & Fung με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η Maersk αποκτά τον έλεγχο ενός δικτύου 223 κέντρων διανομής ανά την Ασία και περισσότερων από 250 πελατών παγκοσμίως. Πριν από λιγότερο έξι μήνες η Maersk εξαγόρασε δύο εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου – μία στις ΗΠΑ και μία στην Ευρώπη έναντι σχεδόν 1 δισ. δολαρίων

naftemporiki.gr