Skip to main content

Για «πολύ καλή» σχέση με τον Ντουτέρτε έκανε λόγο ο Τραμπ

Για «πολύ καλή» σχέση με τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, τον εκκεντρικό πρόεδρο των Φιλιππίνων, έκανε λόγο ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Μανίλα.

Ο Ρ. Ντουτέρτε, ο οποίος εξελέγη με την υποστήριξη μιας αριστερής – κεντροαριστερής εθνικιστικής παράταξης, έχει γίνει κυρίως γνωστός για την εκστρατεία εξωδικαστικών δολοφονιών εμπόρων, αλλά και χρηστών ναρκωτικών στη χώρα του, η οποία έληξε πρόσφατα, καθώς και για τις βωμολοχίες που έχει χρησιμοποιήσει κατά ξένων ηγετών.

Δεν έγινε γνωστό εάν ο κ. Τραμπ έθεσε στον πρόεδρο των Φιλιππίνων ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα είχε επικρίνει τον τρόπο που ο Ρ. Ντουτέρτε διεξήγε την πάλη κατά των ναρκωτικών στη χώρα του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 4.000 ανθρώπων.

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής του φιλιππινέζικου κράτους έγινε λίγο πριν το τέλος της 11ήμερης περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ασία.

Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση για το περιεχόμενο της συζήτησης.