Skip to main content

Απαγόρευσε την μπούρκα η Βουλγαρία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αποφάσισε την Παρασκευή να απαγορεύσει την πλήρη κάλυψη προσώπου σε δημόσιους χώρους, για λόγους ασφαλείας, μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ο νόμος «απαγόρευσης της μπούρκας», τον οποίο εισήγαγε στη Βουλή τον εθνικιστικό Πατριωτικό Μέτωπο, έρχεται μετά από ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο που έχουν απαγορεύσει την μπούρκα, σε ορισμένες περιπτώσεις και το νικάμπ.

Όσοι δεν συμμορφωθούν, κινδυνεύουν με πρόστιμο περίπου 800 ευρώ, καθώς και με διακοπή χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων.

Το κόμμα της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία σημείωσε ότι το μέτρο θα συμβάλει σε αύξηση των εθνοτικών εντάσεων στη χώρα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.