Skip to main content

Συνάντηση Ομπάμα – Τζινπίνγκ με στόχο ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επιχειρώντας να κάνουν μία «ειλικρινή» επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.

«Θα ξεπεράσουμε τις διαφορές μας με ειλικρίνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος εξελίσσεται όταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεών μας είναι έντιμος, όταν οι διαφορές επιλύονται με ειρηνικό τρόπο και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται σεβαστά».

Σημειώνεται ότι «αγκάθια» στις διμερείς σχέσεις αποτελούν τα ζητήματα των κυβερνοεπιθέσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κινεζικών διεκδικήσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από μια συνεργασία όπου όλοι θα βγουν κερδισμένοι» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.