Skip to main content

Πελόζι: Ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι κατηγόρησε σήμερα τον Λευκό Οίκο ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση καταχωρώντας, σύμφωνα με έναν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, την καταγραφή του τηλεφωνήματος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

«Πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη» της υπόθεσης, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα.

Η Πελόζι, η οποία έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Κάπιτολ Χιλ, είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί, θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας και ότι άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

Πηγές: AFP, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.