Skip to main content

Βραζιλία: Άρχισε η τελική συνεδρίαση στη Γερουσία για την αποπομπή της Ρούσεφ

Η συνεδρίαση η οποία θα λήξει με την ψηφοφορία επί της οριστικής ή μη αποπομπής της προσωρινά έκπτωτης προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ άρχισε στη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου της χώρας.

Η αποπομπή της κ. Ρούσεφ, που θεωρείται πολύ πιθανή, θα θέσει τέρμα στη διακυβέρνηση της χώρας από προέδρους που ανήκουν στο αριστερό – κεντροαριστερό Κόμμα Εργατών από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι σήμερα.

Πρώην κυβερνητικοί σύμμαχοι της κ. Ρούσεφ από το Κέντρο και την Κεντροδεξιά έχουν συνασπιστεί με τα υπόλοιπα, παραδοσιακά αντιπολιτευόμενα κόμματα της Κεντροαριστεράς και έχουν σχηματίσει νέα κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας, κεντρώος Μισέλ Τέμερ έχει αναλάβει την προεδρία της χώρας και έχει σχηματίσει νέα κυβέρνηση Κέντρου – Κεντροδεξιάς, η οποία, εάν η κ. Ρούσεφ καθαιρεθεί, θα μείνει στην εξουσία μέχρι τις αρχές του 2019.

Η προσωρινά έκπτωτη πρόεδρος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τον λαό και τα νομοθετικά σώματα της χώρας, χρησιμοποιώντας παράτυπα κρατικούς τραπεζικούς πόρους για να μειώσει τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε να επανεκλεγεί πρόεδρος το 2014.

naftemporiki.gr