Skip to main content

Φον ντερ Λάιεν: Brexit, η αρχή «μιας νέας σχέσης» με τη Βρετανία  

Τα επόμενα βήματα για το Brexit βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια της Βρετανίας, δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα, ενώ παρουσίασε την ομάδα των επιτρόπων που θα την πλαισιώσουν, καθώς και τη νέα δομή της επόμενης Κομισιόν.

Σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, η Ε.Ε. ποτέ δεν επιθυμούσε το Brexit, αλλά σέβεται την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από το μπλοκ. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι οι προετοιμασίες της Ε.Ε. για ένα άτακτο Brexit έχουν ολοκληρωθεί.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δύσκολη διαδικασία. Δεν παύω να λέω “το Brexit που ποτέ δεν θέλαμε”. Όμως σεβόμαστε την απόφαση που έλαβαν οι Βρετανοί φίλοι μας, η Βρετανία», επεσήμανε.

«Το Brexit, εφόσον συμβεί, δεν είναι το τέλος κάποιου πράγματος, αλλά η αρχή της μελλοντικής μας σχέσης», τόνισε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν. «Επιθυμώ αυτή η σχέση να είναι καλή, όπως ήταν και στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε επίσης ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit ο Μισέλ Μπαρνιέ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters