Skip to main content

S-400: Άρχισε στη Ρωσία η εκπαίδευση Τούρκων στρατιωτικών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τούρκοι στρατιωτικοί άρχισαν να εκπαιδεύονται στη Ρωσία στη χρήση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Στη ρωσική πόλη Γκάτσινα ξεκίνησε η εκπαίδευση του δικού μας προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στη χρήση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων S-400», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου «Almaz –Antei» Γιάν Νόβικοφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η εκπαίδευση των στρατιωτικών θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα συνεχισθεί έως τις 2 Ιανουαρίου του 2020.

Στις 27 Αυγούστου άρχισε η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400 στην Τουρκία. Τμήματα των αντιπυραυλικών συστημάτων φθάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα με μεταγωγικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Μιουρτέντ, στην Άγκυρα.

Η παράδοση της πρώτης συστοιχίας των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 12-25 Ιουλίου. Συνολικά 30 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά τμημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων στην βάση Μιουρτέντ. Η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας πυραύλων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Η αγορά ρωσικών Su-35 μπορεί να είναι μια λύση για την Τουρκία

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ότι η αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 μπορεί να αποτελέσει μια ενδιάμεση λύση για την Τουρκία.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του διαλόγου μας με την Ρωσία. Τα Su-35 μπορούν να αποτελέσουν για εμάς μόνο μια ενδιάμεση λύση. Είναι αναγκαίο να κάνουμε διαρκείς συζητήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα» , δήλωσε ο Ντεμίρ.

Νωρίτερα ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάεφ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει από την Ρωσία να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-57, επισημαίνοντας ότι «οι διαβουλεύσεις για τα S-35 έχουν αρχίσει, όπως και για τα Su-57 ως ένα απώτερο ζήτημα».

Οι συζητήσεις για την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών από την Τουρκία εντάθηκαν με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Μόσχα στις 27 Αυγούστου, ο οποίος με δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-35 και Su-57 στην περίπτωση που οι ΗΠΑ ακυρώσουν την πώληση των F-35.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.