Skip to main content

Τραμπ εναντίον Σέσιονς για τις διώξεις εις βάρος Ρεπουμπλικανών

Μία ακόμη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς και το υπουργείο Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Με περισσή δόση ειρωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Σέσιονς ότι υπονομεύει τους Ρεπουμπλικανούς εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών, τον προσεχή Νοέμβριο.

Αφορμή για τη νέα επίθεση του Τραμπ στάθηκε αυτή τη φορά η δίωξη δύο μελών του Κογκρέσου. «Δύο έρευνες που διήρκεσαν πολύ, από την εποχή του Ομπάμα εις βάρος δύο πολύ γνωστών Ρεπουμπλικάνων που είναι μέλη του Κογκρέσου ολοκληρώθηκαν με τη δημοσιοποίηση κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τζεφ Σέσιονς, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter τη Δευτέρα το βράδυ. «Δύο εύκολες νίκες, τώρα υπό αμφισβήτηση επειδή δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Καλή δουλειά Τζεφ», σχολίασε με νόημα.

Ο Τραμπ δεν ονομάτισε τα μέλη του Κογκρέσου για τα οποία μιλούσε. Αναφερόταν ωστόσο στον Ντάνκαν Χάντερ, στην Καλιφόρνια, και τον Κρις Κόλινς, στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι έχουν διωχθεί για υποθέσεις διαφθοράς ενόσω ο Τραμπ βρισκόταν ήδη στον Λευκό Οίκο. Ειδικότερα, αμφότεροι υπήρξαν από τους πρώτους υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του. Ο μεν Χάντερ θα είναι ξανά υποψήφιος, ο δε Κόλινς πρόκειται να παραιτηθεί.

naftemporiki.gr