Skip to main content

Γαλλία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει της G7

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι γαλλικές αρχές ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην πόλη Μπιαρίτς της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, συνολικά 13.200 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με την υποστήριξη και στρατιωτικών δυνάμεων, θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια της συνόδου κορυφής των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία εκτροπή. Αν συμβούν (επεισόδια), θα απαντήσουμε», ανέφερε, με αποφασιστικότητα, στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την πόλη όπου από τις 24 μέχρι τις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η G7 είναι δυνητικός στόχος «τριών μεγάλων απειλών», κάνοντας λόγο αρχικά για «βίαια πρόσωπα» τα οποία ο ίδιος δεν συγχέει με τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Ως δεύτερη απειλή ο Καστανέρ ανέφερε την τρομοκρατία, ενώ επικαλέστηκε και την «κυβερνοαπειλή», δηλαδή μια πιθανή επίθεση μέσω του διαδικτύου.

Αναφερόμενος στην «αντισύνοδο» που θα φιλοξενηθεί στο Ιρούν της βόρειας Ισπανίας και το Ανταΐ της νότιας Γαλλίας, από την άλλη πλευρά των συνόρων, ο Καστανέρ είπε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ελεύθερα και δεν τίθεται θέμα να εμποδιστεί η μη βίαιη έκφραση απόψεων.

Εκτός από τις δυνάμεις ασφαλείας, στο Μπιαρίτς θα βρεθούν επίσης 400 πυροσβέστες και 13 κινητές ομάδες διασωστών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ