Skip to main content

Γερμανία: Yπέρ ενός συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης – Φιλελευθέρων ο πρόεδρος του CSU

Υπέρ ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και των Φιλελευθέρων (FDP) τάχθηκε ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), σε συνέντευξή του στην «Bild».

«Θα επιθυμούσα την επάνοδο ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP)» δήλωσε, προσθέτοντας πως οι δύο παρατάξεις «σε βασικά σημεία της οικονομικής, δημοσιονομικής και τεχνολογικής πολιτικής έχουν μεγάλες ομοιότητες».

Παράλληλα εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν «οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν ένα συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες και πάλι».

Αναφερόμενος τους Πράσινους ο κ. Ζεεχόφερ είπε ότι «οι απόψεις τους λ.χ. για την επανεισαγωγή του φόρου περιουσίας, την κατάργηση των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων και τη μετανάστευση δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να εφαρμοστούν με το CSU». Σημείωσε ακόμη κανείς στο κόμμα του δεν πρόκειται να ταχθεί υπέρ ενός τέτοιου «συνασπισμού του τρόμου», όπως τον χαρακτήρισε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «ένας συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων δεν αποτελεί επιλογή» της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).

Τέλος, ο Βαυαρός πολιτικός επιτέθηκε σφοδρά κατά του ακροδεξιού-λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD): «Ο ηγετικός πυρήνας του AfD δεν είναι δημοκρατικός» είπε. Όπως σημείωσε, σε διάφορα κρατίδια υπάρχουν πολλοί ακροδεξιοί στο κόμμα αυτό και «πολλοί στο AfD κινούνται εκτός του συνταγματικού τόξου». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, απαιτείται «μια κοινή στρατηγική για την συρρίκνωση τυ AfD».

Πηγή: ΑΜΠΕ