Skip to main content

Τραμπ για Χάρβεϊ: Κανείς δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο

«Κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο», δήλωσε αναφερόμενος στην τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης στην πόλη Κόρπους Κρίστι του Τέξας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ απευθυνόμενος στον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, είπε: «Θα ανταλλάξουμε συγχαρητήρια όταν τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας».

Φορώντας ένα καπέλο που ανέγραφε «ΗΠΑ», ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τραμπ κατέφτασε στο Τέξας με τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, η οποία έγινε νωρίτερα στόχος χλευαστικών σχολίων επειδή επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που θα μετέφερε το προεδρικό ζεύγος στη βάση Άντριους -όπου περίμενε το προεδρικό αεροσκάφος για να αναχωρήσει για την πλημμυρισμένη περιοχή- φορώντας ψηλά τακούνια, μπουφάν αεροπόρου και γυαλιά ηλίου κάτω από την ομπρέλα της. Τελικά η κ. Τραμπ άλλαξε τα ψηλοτάκουνα με αθλητικά παπούτσια.

Σύμφωνα με τις αρχές, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έχει προκαλέσει τον θάνατο, άμεσα ή έμμεσα, τουλάχιστον 11 ανθρώπων, εκ των οποίων ο τελευταίος ήταν ένας βετεράνος αστυνομικός.

Η μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον -του τέταρτου πολυπληθέστερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ, με 2,3 εκατ. κατοίκους στην πόλη και συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων του, πάνω από 6 εκατομμύρια πληθυσμό- συνεχίζει να απειλείται από την άνοδο του επιπέδου των υδάτων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP