Skip to main content

Ισραήλ: Νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν

REUTERS/Ronen Zvulun

Εκτόξευση πυραύλου και από την Υεμένη

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε νέα πυραυλική επίθεση από το Ιράν σήμερα το πρωί και τα αμυντικά του συστήματα εργάζονται για την αναχαίτισή τους.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε (σ.σ. στις 07:02 και στις 07:35) ότι εκτοξεύτηκαν άλλες δυο ομοβροντίες πυραύλων από το Ιράν εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

«Πριν από λίγο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν προς την κατεύθυνση του εδάφους του κράτους του Ισραήλ», ανέφεραν μέσω Telegram, προσθέτοντας πως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για την αναχαίτιση της απειλής».

Σύμφωνα με το Magen David Adom («Κόκκινο άστρο του Δαυίδ», το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου), δεν έχει καταγραφεί κανένας τραυματισμός.

Νωρίτερα το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, απαντώντας στις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης.

Οι χθεσινές εκτοξεύσεις πυραύλων ήταν οι πρώτες που έκανε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ αφότου ανακοινώθηκε κατάπαυση του πυρός την 8η Απριλίου.

Εκτόξευση πυραύλου και από την Υεμένη

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως εντόπισαν επίσης την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη, όπου δρουν οι αντάρτες Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν.

«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για την αναχαίτιση της απειλής», σύμφωνα με λακωνικό ανακοινωθέν που δημοσιοποίησαν μέσω Telegram, προτού κηρύξουν λήξη του συναγερμού στις 06:09 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.