Skip to main content

Ισραηλινά ΜΜΕ: Παραίτηση Γκαλιμπάφ από την διαπραγματευτική ομάδα – Παρεμβάσεις των Φρουρών η αιτία

EPA/STR

Δημοσίευμα του ισραηλινού Channel 12 που όμως δεν ονοματίζει κάποια πηγή

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ παραιτήθηκε από την ηγεσία της διαπραγματευτικής ομάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ισραηλινού Channel 12 που δεν έχει πηγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γκαλιμπάφ παραιτήθηκε από τον ρόλο του επικαλούμενος την αυξανόμενη παρέμβαση των στρατηγών των Φρουρών της Επανάστασης.

Η διαμάχη φέρεται να κορυφώθηκε με αφορμή πρόταση του Κατάρ που αποσκοπούσε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στα Στενά του Ορμούζ, η οποία θα επέτρεπε σε 20 ιρανικά πλοία να διέλθουν από το υδατόδρομο με αντάλλαγμα 20 πλοία από λιμάνια του Αραβικού Κόλπου να κάνουν το ίδιο.

Η πρόταση μπλοκαρίστηκε τελικά από Ιρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

Όλες εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.