Για «διπλωματική εκστρατεία» εναντίον του Ισραήλ, κατηγόρησε την Ισπανία ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τον αποκλεισμό της Μαδρίτης από τη συμμετοχή στο κέντρο συντονισμού της Γάζας που παρακολουθεί την εκεχειρία λόγω «αντι-ισραηλινής μεροληψίας».
«Η Ισπανία έχει επανειλημμένα επιλέξει να σταθεί απέναντι στο Ισραήλ. Όσοι επιτίθενται στο κράτος του Ισραήλ αντί να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικά καθεστώτα δεν θα είναι εταίροι μας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί «την υποκρισία και την εχθρότητα», προειδοποιώντας πως δεν θα επιτρέψει σε καμία χώρα «να διεξάγει διπλωματικό πόλεμο εναντίον μας χωρίς να αντιμετωπίσει άμεσο κόστος».
Prime Minister Benjamin Netanyahu:
“Israel will not remain silent in the face of those who attack us.
Spain has defamed our heroes, the soldiers of the IDF, the soldiers of the most moral army in the world.
1/4 pic.twitter.com/c95fTDNXkW
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) April 10, 2026
Όλες οι εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












