Skip to main content

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λόγω Λιβάνου

REUTERS/Ammar Awad

«Οι ενέργειες του Ισραήλ δεν είναι μόνο απαράδεκτες αλλά και δυσανάλογες και οδηγούν ντε φάκτο σε αδιέξοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μια πιθανή αναστολή της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ισραήλ θα μπορούσε να συζητηθεί εκ νέου με αφορμή τα «δυσανάλογα» ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο και τις βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν από εποίκους στη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα όσων συνέβησαν χθες (Τετάρτη) στον Λίβανο και, δεδομένης της κατάστασης στη Δυτική Όχθη, δεν δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ, πέραν των εθνικών κυρώσεων, είπε ο Πασκάλ Κονφαβρέ.

«Το Ισραήλ έχει ασφαλώς το δικαίωμα να αμύνεται, όμως οι ενέργειές του δεν είναι μόνο απαράδεκτες αλλά και δυσανάλογες και οδηγούν ντε φάκτο σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.