Skip to main content

Ιράν: Πλήγμα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Τεχεράνη

X/Tasnim

Στο παρελθόν, αρκετοί καθηγητές που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο Σαρίφ έχουν αποτελέσει στόχο επιθέσεων λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν την νύχτα στην Τεχεράνη, με επιδρομές που έπληξαν τα ανατολικά, νότια και δυτικά τμήματα της πρωτεύουσας του Ιράν.

Η πιο αξιοσημείωτη επίθεση έγινε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Σαρίφ, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια γύρω από την πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Όπως αναφέρουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε εγκατάσταση του δικτύου διανομής του πανεπιστημίου, προκαλώντας διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή. Προκάλεσε επίσης ζημιές στο τζαμί του πανεπιστημίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Tehran Times, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Masoud Tajrishi, δήλωσε ότι ένα κτίριο υπέστη ζημιές από την επίθεση μέσα στο επιστημονικό ίδρυμα. Βίντεο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα στο X δείχνει τον Tajrishi να στέκεται δίπλα σε ερείπια έξω από ένα κατεστραμμένο κτίριο στο πανεπιστήμιο.


Στο παρελθόν, αρκετοί καθηγητές που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο Σαρίφ έχουν αποτελέσει στόχο επιθέσεων λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Τον Ιούνιο του 2025, ο πυρηνικός επιστήμονας του πανεπιστημίου, Isar Tabatabaei Ghomsheh, και η σύζυγός του έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή στην Τεχεράνη.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.