Νέες επιθέσεις κατεγράφησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, εντείνοντας την ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία AFP και Reuters, ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο συγκρότημα της πρεσβείας, το οποίο βρίσκεται στην αυστηρά φυλασσόμενη «Πράσινη Ζώνη». Πρόκειται για την περιοχή όπου στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και διεθνείς οργανισμοί. Βίντεο στα social media δείχνουν επίθεση με drones.
WATCH: US Embassy in Baghdad, Iraq hit by drone pic.twitter.com/sIau0PXmkW
— Rapid Report (@RapidReport2025) March 17, 2026
Δημοσιογράφοι του AFP που βρίσκονται στη Βαγδάτη επιβεβαιώνουν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία, ενώ πηγές ασφαλείας έκαναν λόγο για νέα πλήγματα στο σημείο.
Η αμερικανική πρεσβεία έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο από την έναρξη του πολέμου, με τις επιθέσεις να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη αστάθεια στο Ιράκ και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












