Skip to main content

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακός δικαστής ακύρωσε κλητεύσεις κατά του Πάουελ – Με έφεση θα απαντήσει η κυβέρνηση Τραμπ

REUTERS/Kevin Mohatt

«Ένα βουνό αποδείξεων δείχνει πως η κυβέρνηση εξέδωσε αυτές τις κλητεύσεις για να πιέσει τον πρόεδρο της Fed να υποστηρίξει χαμηλότερα επιτόκια ή να παραιτηθεί», αναφέρεται στην απόφαση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ομοσπονδιακός δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε την Παρασκευή να ακυρώσει τις κλητεύσεις που είχε εκδώσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος του προέδρου της Federal Reserve, Τζέρομ Πάουελ.

Στην απόφασή του, ο δικαστής Τζέιμς Μπόασμπεργκ υπογράμμισε ότι «ένα βουνό αποδείξεων δείχνει πως η κυβέρνηση εξέδωσε αυτές τις κλητεύσεις για να πιέσει τον πρόεδρο της Fed να υποστηρίξει χαμηλότερα επιτόκια ή να παραιτηθεί». Ο δικαστής κατέληξε ότι οι κλητεύσεις εκδόθηκαν για ακατάλληλο σκοπό και τις ακύρωσε.

Η εισαγγελέας Τζινίν Πίρο δήλωσε αμέσως μετά ότι η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη» και «το αντίθετο της δικαιοσύνης».

«Αυτό δεν είναι τρόπος λειτουργίας του αμερικανικού ποινικού συστήματος», τόνισε η Πίρο στους δημοσιογράφους. «Η απαλλαγή οποιουδήποτε χωρίς έρευνα ή κατάθεση στοιχείων υπονομεύει τη δικαιοσύνη. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προσβάλει αυτή την απόφαση».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.