Skip to main content

Αλί Λαριτζανί: Ο επικεφαλής ασφαλείας του Ιράν δηλώνει ότι «δεν θα διαπραγματευτεί» με τις ΗΠΑ

REUTERS/Thaier Al-Sudani

O Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η νέα ηγεσία του Ιράν θέλει να μιλήσει μαζί του και ότι ο ίδιος έχει συμφωνήσει

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο επικεφαλής του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν Αλί Λαριτζανί δήλωσε ότι το Ιράν «δεν θα διαπραγματευτεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Αλί Λαριτζανί, ο οποίος λίγο νωρίτερα κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πως «βύθισε την περιοχή στο χάος με τις ‘παραληρηματικές φαντασιώσεις’ του και τώρα φοβάται ότι θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».

«Μετέτρεψε το σύνθημα ‘’Πρώτα η Αμερική’’ σε ‘’Πρώτα το Ισραήλ’’ και θυσίασε Αμερικανούς στρατιώτες για τις διψασμένες για εξουσία φιλοδοξίες του Ισραήλ», δήλωσε ο Λαριτζανί.

«Είναι οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι οικογένειές τους που θα πληρώσουν το τίμημα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να αμύνεται.

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αλί Λαριτζανί – ο οποίος ήταν στενός και πιστός σύμβουλος του του δολοφονηθέντα το Σάββατο ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – ήρθε ως απάντηση σε αναφορές ότι η Τεχεράνη επιδιώκει την επανέναρξη των έμμεσων συνομιλιών με την Ουάσιγκτον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η νέα ηγεσία του Ιράν θέλει να μιλήσει μαζί του και ότι ο ίδιος έχει συμφωνήσει. «Θέλουν να μιλήσουν, και συμφώνησα να μιλήσω, οπότε θα μιλήσω μαζί τους. Έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο The Atlantic. Όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, περιορίστηκε να πει: «Δεν μπορώ να σας πω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ είχε επιλέξει τον Αλί Λαριτζανί ως υπηρεσιακό υπεύθυνο σε περίπτωση δολοφονίας του.  Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο Naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.