Skip to main content

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα προσαρμόσει το έργο των ειρηνευτικών διαπραγματευτών μετά το χτύπημα της Ρωσίας

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ο επόμενος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών με Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Άμπου Ντάμπι

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το έργο της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας θα προσαρμοστεί μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία περιελάμβανε ρεκόρ αριθμού βαλλιστικών πυραύλων, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ήταν μια σκόπιμη επίθεση κατά των ενεργειακών υποδομών, η οποία περιελάμβανε ρεκόρ αριθμού βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Ο ρωσικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την πρόταση των ΗΠΑ να σταματήσουν προσωρινά τις επιθέσεις, όχι για να υποστηρίξει τη διπλωματία, αλλά για να αποθηκεύσει πυραύλους και να περιμένει μέχρι τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, όταν οι θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα της Ουκρανίας πέσουν κάτω από τους -20°C (-4°F).»

Ο επόμενος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών με Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Άμπου Ντάμπι.

Πηγή: Reuters 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.