Skip to main content

Το Ιράν αρνείται ότι έλαβε τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ

REUTERS/Kemal Aslan

Το Ιράν αναμένει να οριστικοποιηθεί ένα «πλαίσιο» για τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες «τις επόμενες ημέρες»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Τεχεράνη αρνείται ότι έλαβε «τελεσίγραφο» από τον Τραμπ για διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της γαλλικής Le Figaro.

Το Ιράν «ενεργεί πάντα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα στις διπλωματικές διαδικασίες, αλλά η χώρα μας δεν δέχεται ποτέ τελεσίγραφο. Επομένως, ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί », δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμαΐλ Μπαγκάι.

Το Ιράν αναμένει να οριστικοποιηθεί ένα «πλαίσιο» για τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες «τις επόμενες ημέρες», καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική επέμβαση κατά της Τεχεράνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει να καταλήξει  σε συμφωνία με το Ιράν μετά από προειδοποίηση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, σχετικά με τον κίνδυνο ενός «περιφερειακού πολέμου» εάν  οι Ηνωμένες Πολιτείες  υλοποιήσουν την απειλή τους για στρατιωτική επέμβαση .

«Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. « Αν δεν έχουμε συμφωνία, θα δούμε αν (ο Ανώτατος Ηγέτης) είχε δίκιο ή όχι», πρόσθεσε.

Κατόπιν τούτων, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν περισσότερο από 3% στις αρχές των ασιατικών συναλλαγών τη Δευτέρα.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, ο Χαμενεΐ είχε νωρίτερα εκδώσει μια άλλη προειδοποίηση. «Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν ξεκινήσουν πόλεμο, αυτή τη φορά θα είναι ένας περιφερειακός πόλεμος», προειδοποίησε.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.