Skip to main content

Ινδία: Τουλάχιστον 25 νεκροί από φωτιά σε κτίρια στην Καλκούτα – Περίπου 20 αγνοούμενοι

EPA/PIYAL ADHIKARY

Οι πυρκαγιές στην Ινδία είναι συχνές, λόγω της κακής κατάστασης των υποδομών και της πλημμελούς τήρησης των κανόνων ασφάλειας και εκκένωσης κτιρίων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ινδία για την πυρκαγιά σε δύο κτίρια στην πόλη της Καλκούτας που άφησε 25 νεκρούς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό περίπου 20 αγνοουμένων.

Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά κατέστρεψε χθες τα κτίρια μιας εταιρίας διακόσμησης και μιας επιχείρησης ταχείας εστίασης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουτζίτ Μπόσε, υπουργός της κυβέρνησης στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης που είναι υπεύθυνος για την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί και αιφνιδίασε όσους κοιμούνταν στο κτίριο, πριν εξαπλωθεί γρήγορα σε άλλο κτίριο», δήλωσε.

Ο απολογισμός των θυμάτων παραμένει προσωρινός, δήλωσε ο Μπόσε, διότι οι οικογένειες 27 ανθρώπων συνέχιζαν σήμερα να μην έχουν νεότερα για την τύχη των δικών τους.

Ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, ο Ρανβίρ Κουμάρ, δήλωσε ότι τα κτίρια που καταστράφηκαν δεν διέθεταν όλα τα μέσα ασφαλείας που απαιτούνται από τον νόμο.

Οι πυρκαγιές στην Ινδία είναι συχνές, λόγω της κακής κατάστασης των υποδομών και της πλημμελούς τήρησης των κανόνων ασφάλειας και εκκένωσης κτιρίων.

Στις αρχές Ιανουαρίου, ένα νυχτερινό κέντρο στην παράκτια πόλη Γκόα (δυτικά) τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας τον θάνατο 25 ανθρώπων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.