Skip to main content

Φον ντερ Λάιεν: Προς αυστηροποίηση της απαγόρευσης των εξαγωγών drones στο Ιράν μετά την καταστολή

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Όπως είπε, η ΕΕ ετοιμάζει επίσης άλλες κυρώσεις σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη «συνεχιζόμενη και βάναυση καταστολή» των διαμαρτυριών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει την απαγόρευση εξαγωγής περισσότερης τεχνολογίας drones και πυραύλων στο Ιράν μετά από τη θανατηφόρα καταστολή των διαδηλωτών, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η Ευρώπη εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τις γενναίες γυναίκες και άνδρες του Ιράν που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να απαιτήσουν ελευθερία για τους εαυτούς τους και τις μελλοντικές γενιές», γράφει η φον ντερ Λάιεν στο X.

«Σήμερα, προτείνουμε την απαγόρευση πρόσθετων εξαγωγών κρίσιμων τεχνολογιών drones και πυραύλων».

Η φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι η ΕΕ ετοιμάζει επίσης άλλες κυρώσεις σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη «συνεχιζόμενη και βάναυση καταστολή» των διαμαρτυριών που συγκλόνισαν την Ισλαμική Δημοκρατία.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.