Skip to main content

Ταιβάν: Τρεις ημέρες μετά τα 6, 1 ρίχτερ, η γη σείστηκε από 7 ρίχτερ – Βίντεο

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες, ούτε μεγάλης έκτασης ζημιές

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δόνηση 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ταρακούνησε σήμερα την Γιλάν, παραθαλάσσια πόλης της βορειοανατολικής Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε ο μετεωρολογικός οργανισμός.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23:05, τοπική ώρα (17:05 ώρα Ελλάδας), περίπου 32 χιλιόμετρα στα ανοιχτά της πόλης και είχε εστιακό βάθος το   73 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες, ούτε μεγάλης έκτασης ζημιές. Δεν εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι.

Από τη δόνηση σείσθηκαν κτίρια στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, προκαλώντας πανικό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκτίμηση των ζημιών.

Τρεις ημέρες μετά από έναν σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών

Η εταιρεία TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός εγκαταστάσεών της στο επιστημονικό πάρκο Σιντσού, όπου βρίσκεται η έδρα της, εκκενώθηκε λόγω του σεισμού, με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο σεισμός σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά από έναν σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στην ένωση δύο τεκτονικών πλακών και είναι επιρρεπής σε σεισμούς.

Το 2016 σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι από σεισμό που σημειώθηκε στη νότια Ταϊβάν, ενώ το 1999 σεισμός 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στη νήσο.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.