Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την απαγόρευση της χρήσης νικάμπ και μπούρκας που ισχύει για τους δημόσιους χώρους, τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια της χώρας.
Η Δανία ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σκληρή γραμμή στο θέμα της μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης.
Τον Αύγουστο του 2018, νόμος που απαγορεύει την κάλυψη του προσώπου σε δημόσιους χώρους τέθηκε σε ισχύ στη χώρα: κάθε άτομο που φορά είδος ένδυσης που κρύβει το πρόσωπο κινδυνεύει με πρόστιμο.
Ο νόμος αυτός αποδοκιμάζεται από τους επικριτές του για τον μεροληπτικό χαρακτήρα του απέναντι σε μια θρησκευτική ομάδα, καθώς και για τη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελεύθερης επιλογής των γυναικών.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2026.
Αλλού στην Ευρώπη, η Αυστρία απαγόρευσε στις 11 Δεκεμβρίου την ισλαμική μαντίλα για τα κορίτσια που είναι μικρότερα των 14 ετών. Ο νόμος εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, εκτός από τους οικολόγους που τον έκριναν αντισυνταγματικό.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












