Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβαν την «αταλάντευτη στήριξή τους» στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, Παρασκευή, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, ο Φρίντριχ Μερτς, που μεταδίδει το Bloomberg, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Κιρ Στάρμερ συμφώνησαν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν σε θέση να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι η τρέχουσα γραμμή του μετώπου αποτελεί το σημείο εκκίνησης για οποιεσδήποτε μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες, στέλνοντας μήνυμα πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση που να νομιμοποιεί τα αποτελέσματα της ρωσικής επιθετικότητας.
Απολύτως αιφινιδιασμένοι οι Ευρωπαίοι (πάλι)
Για ακόμη μία φορά οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσας φάνηκε να πιάνονται στον ύπνο από το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε στη βρετανική εφημρίδα: «Το αναλύουμε, αλλά κινείται πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο είχαμε αντιληφθεί. Βασικά σημαίνει παράδοση στη Μόσχα».
Η συγκυρία περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες μεταβαίνουν στη Νότια Αφρική για τη σύνοδο της G20. Εξετάζεται κατεπείγουσα σύσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο Αντόνιο Κόστα δήλωσε πως η ΕΕ «δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση» για το σχέδιο.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












