Skip to main content

Κάγια Κάλας: Η επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο χλευάζει τις ειρηνευτικές προσπάθειες

REUTERS/Yves Herman/File Photo

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις δολοφονίες και να διαπραγματευτεί», σημειώνει η Κ. Κάλας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Ενώ ο κόσμος αναζητά ένα μονοπάτι προς την ειρήνη, η Ρωσία απαντά με πυραύλους», σημειώνει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας, μετά την πολύνεκρη νυχτερινή επίθεση στο Κίεβο.

«Η νυχτερινή επίθεση στο Κίεβο δείχνει μια σκόπιμη επιλογή να κλιμακώσει και να χλευάσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις δολοφονίες και να διαπραγματευτεί», τονίζει η Κάγια Κάλας σε ανάρτησή της.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον του Κιέβου στη διάρκεια της νύκτας.

«Μία ακόμη μαζική επίθεση εναντίον των πόλεών μας. Ακόμη περισσότεροι φόνοι», έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «επιλέγει τους βαλλιστικούς (πυραύλους) από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». «Επιλέγει να συνεχίσει τους φόνους αντί να τερματίσει τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.