Skip to main content

Μπανγκλαντές: Στους 27 οι νεκροί από την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους σε σχολικό συγκρότημα

REUTERS/Stringer

Ο πιλότος είναι μεταξύ των νεκρών

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σε σχολικό συγκρότημα στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.

«Ως αυτή τη στιγμή έχουμε 27 νεκρούς, ανάμεσά τους 25 παιδιά και τον πιλότο» του στρατιωτικού αεροσκάφους, είπε στον Τύπο ο Σαγεντούρ Ραχμάν.

Κατά την συντριβή τραυματίστηκαν πάνω από 170 άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή «συνολικά 78 συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Ραχμάν.

Ο πιλότος είναι μεταξύ των νεκρών στο περιστατικό, σύμφωνα με τον στρατό, που ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συσταθεί επιτροπή για να διερευνήσει τι συνέβη. Σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία, ο πιλότος προσπάθησε, μάταια, να απομακρύνει το αεροσκάφος του από κατοικημένους τομείς της πρωτεύουσας.

Το αεροσκάφος F-7 BGI, κινεζικής κατασκευής αλλά σοβιετικού σχεδιασμού, συνετρίβη την Δευτέρα λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση στην Κουρμίτόλα, σε μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας. Ο στρατός ανέφερε ότι το αεροπλάνο παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Για το περιστατικό, η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους.

Η συντριβή έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου αεροπλάνο της Air India συνετρίβη στο Αχμενταμπάντ της γειτονικής Ινδίας, σκοτώνοντας 241 από τους 242 επιβαίνοντες και 19 στο έδαφος.