Skip to main content

Διαψεύδει το Ιράν ότι εκτόξευσε πύραυλο εναντίον του Ισραήλ μετά την εκεχειρία

REUTERS/Mussa Qawasma

Πρώτη αντίδραση από την Τεχεράνη μετά τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι παραβίασε την εκεχειρία

Το Ιράν αρνείται ότι εξαπέλυσε νέα πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ειδικότερα, το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ISNA μετέδωσε ότι οι αναφορές που κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ μετά την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ψευδείς.

Στη συνέχεια και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρνήθηκε ότι εκτοξεύθηκε πύραυλος προς το Ισραήλ τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός αναχαίτισε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, μετά την έναρξη της εκεχειρίας.

Μάλιστα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να απαντήσει σθεναρά στην «παραβίαση της εκεχειρίας» από το Ιράν «με σφοδρές επιθέσεις εναντίον στόχων του καθεστώτος στην καρδιά της Τεχεράνης».

Ακολούθησε δήλωση του αρχηγού του Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, αντιστράτηγου Εγιάλ Ζαμίρ, ο οποίος είπε ότι «υπό το πρίσμα της σοβαρής παραβίασης της εκεχειρίας από το ιρανικό καθεστώς, θα επιτεθούμε με βία».

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο liveblog της Ναυτεμπορικής.