Skip to main content

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε μπροστά στο αφεντικό ή τους συναδέλφους σας

Μετρημένο το αλκοόλ- Όχι περίπλοκα πιάτα

Τα επαγγελματικά γεύματα αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες για δικτύωση και bonding με τους συναδέλφους. Ωστόσο, ο τρόπος συμπεριφοράς των εργαζομένων στη διάρκεια του γεύματος μπορεί να αποτελέσει παγίδα.

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα εργασιακής εθιμοτυπίας, Mariah Grumet Humbert, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να αποφεύγονται στην διάρκεια αυτών των δείπνων όπου είναι παρόντες το αφεντικό και οι συνάδελφοι ενός εργαζόμενου.

Ποια είναι αυτά;

Υπερβολικά ακριβά γεύματα

Όταν συμμετέχετε σε μια επαγγελματικό δείπνο, είναι καλύτερο να αποφύγετε να παραγγείλετε το πιο ακριβό πιάτο του μενού. Αυτό περιλαμβάνει εποχιακά είδη, τα οποία μπορεί να είναι πιο ακριβά εκτός εποχής, ή πιο εκλεκτά πιάτα όπως μπριζόλες ή αστακός.

Πάρα πολύ φαγητό

Ομοίως, η Grumet Humbert υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να μην παραγγέλνετε μεγάλη ποικιλία ειδών, καθώς έτσι θα «φουσκώσει» ο λογαριασμός.

Πάντως η ίδια προτείνει να ακολουθήσετε το παράδειγμα του ατόμου που διοργανώνει το δείπνο. Αν δηλαδή παραγγείλει πολλά πιάτα ή όχι και να προσαρμοστείτε.

Υπερβολική ποσότητα αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να είναι μετρημένη όταν βρίσκεστε σε επαγγελματικό περιβάλλον. Είτε όμως επιλέξετε να πιείτε είτε όχι, είναι καλύτερο να βάλετε την επαγγελματική σας εικόνα πάνω απ’ όλα.

Γεύματα που είναι δύσκολο να καταναλωθούν

Είναι επίσης σημαντικό να παραγγείλετε κάτι που θα σας επιτρέψει να μιλήσετε άνετα με τους συναδέλφους σας και δεν θα σας δυσκολέψει κατά το γεύμα. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να αποφεύγετε οτιδήποτε απαιτεί πολλή προσπάθεια, λερώνει ή είναι γενικά ένα περίπλοκο πιάτο.

Αντ’ αυτού, η Grumet Humbert προτείνει να παραγγείλετε κάτι που ξέρετε ότι θα σας αρέσει και το οποίο είναι σχετικά εύκολο να το καταναλώσετε. Με αυτόν τον τρόπο, παραμένει στο επίκεντρο η συζήτηση .

Με πληροφορίες από Business Insider