Skip to main content

Γάζα: Δραματική προειδοποίηση ΟΗΕ – «14.000 βρέφη κινδυνεύουν να πεθάνουν σε 48 ώρες αν δεν φτάσει βοήθεια»

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ επεσήμανε ότι η ποσότητα της βοήθειας δεν επαρκεί για τις για τις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτήρισε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών αποστολών του ΟΗΕ, Τομ Φλέτσερ, τα πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια τα οποία εισήλθαν στη Γάζα τη Δευτέρα, με φόντο τις διεθνείς πιέσεις προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς ο πληθυσμός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο λιμού.

Μιλώντας στο Radio 4 του BBC, ο επικεφαλής ανθρωπιστικών αποστολών του ΟΗΕ επεσήμανε ότι η ποσότητα της βοήθειας δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας.

Όπως τόνισε, τα φορτηγά με τη βοήθεια, τα οποία μεταφέρουν τρόφιμα κυρίως για παιδιά, βρίσκονται τεχνικά στη Γάζα, αλλά δεν έχουν φτάσει στους αμάχους, καθώς πέρασαν απλώς από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Δραματική προειδοποίηση

Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι 14.000 βρέφη κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα σε 48 ώρες εάν η βοήθεια δεν φτάσει εγκαίρως.

«Θέλω να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα 14.000 βρέφη τις επόμενες 48 ώρες», δήλωσε στο BBC.

Τόνισε επίσης ότι ο ΟΗΕ διαθέτει ομάδες στο πεδίο, που προσπαθούν να αξιολογήσουν τις ανάγκες, ενώ αναφέρθηκε και στις απώλειες στελεχών του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης: