Skip to main content

Μεξικό: Θα ήθελε να αποφύγει την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ

REUTERS/Raquel Cunha/File Photo

«Δεν θα το αποκλείσουμε, αλλά προτιμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ έπειτα από τα σαρωτικά δασμολογικά σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ θα ήθελε να αποφύγει η κυβέρνηση του Μεξικού, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, αν και είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ξένες κυβερνήσεις θα πρέπει να πληρώσουν «πολλά χρήματα» για να καταργηθούν οι δασμοί.

Η Σεϊνμπάουμ δήλωσε στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Οικονομίας Μαρσέλο Εμπράρ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.

«Όσο το δυνατόν περισσότερο θα θέλαμε να αποφύγουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών», είπε. «Δεν θα το αποκλείσουμε, αλλά προτιμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.