Skip to main content

Ισραήλ: Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ δηλώνει ότι ο Νετανιάχου του ζήτησε να τον βοηθήσει να καθυστερήσει η δίκη του

Ρόνεν Μπαρ. GIL COHEN-MAGEN/Pool via REUTERS/File Photo

Τι γράφει ο Μπαρ στην επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστήριο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας (Σιν Μπετ) Ρόνεν Μπαρ γράφει σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε την παρέμβαση του Μπαρ στη δίκη του για διαφθορά.

Συγκεκριμένα, τον καλεί να εκδώσει γνωμοδότηση η οποία θα επέτρεπε στον πρωθυπουργό να παρουσιάζεται κατά αραιά διαστήματα ενώπιον του δικαστηρίου που τον δικάζει για διαφθορά λόγω των συνθηκών ασφαλείας.

«Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2024 ο πρωθυπουργός μου ζήτησε επανειλημμένα να δώσω μια γνωμοδότηση ασφαλείας η οποία θα καθόριζε ότι οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της κατάθεσής του στην ποινική του δίκη», γράφει ο Μπαρ στην επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να αμφισβητήσει την αποπομπή του από την κυβέρνηση, επιστολή την οποία δημοσιοποίησε η γενική εισαγγελέας του κράτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.