Skip to main content

Τραμπ εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Κυρώσεις σε όσους βοηθούν σε έρευνες κατά των ΗΠΑ και συμμάχων τους

REUTERS/Carlos Barria

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ακόμη ένα εκτελεστικό διάταγμα πρόκειται να υπογράψει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, επειδή αυτό στρέφεται κατά των ΗΠΑ και συμμάχων τους, όπως το Ισραήλ, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το διάταγμα προβλέπει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και κυρώσεις στη θεώρηση διαβατηρίων για έκδοση βίζας σε άτομα και σε μέλη των οικογενειών τους που βοηθούν σε έρευνες του ΔΠΔ για Αμερικανούς πολίτες ή συμμάχους των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς και κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί. Τα εντάλματα αφορούν μεταξύ άλλων εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.