Skip to main content

Ιορδανία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο

Φωτ. REUTERS/Annegret Hilse

Μετά την πρόταση Τραμπ για μεταφορά Παλαιστινίων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στον Λευκό Οίκο προσκλήθηκε ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας στις 11 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βασιλιάς δέχθηκε «μια πρόσκληση του προέδρου Τραμπ την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσαν τα ανάκτορα στη σύντομη ανακοίνωση.

Μετά την πρόταση Τραμπ για μεταφορά Παλαιστινίων

Η πρόσκληση αυτή γίνεται μετά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου να μεταφερθούν οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας στην Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει πως οι κάτοικοι της Γάζας «θα μπορούσαν να ζήσουν σε ζώνες πολύ πιο ασφαλείς και ίσως πολύ πιο άνετες».

Η πρότασή του καταδικάσθηκε ευρύτατα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Το Αμάν και το Κάιρο απέρριψαν κατηγορηματικά αυτή την ιδέα, όμως την Πέμπτη ο Τραμπ επέμεινε και πάλι.

Ο βασιλίας Αμπντάλα Β’, η χώρα του οποίου φιλοξενεί ήδη περίπου 2,3 εκατομμύρια παλαιστίνιους πρόσφυγες, είχε τονίσει την προηγουμένη πως οι Παλαιστίνιοι πρέπει να μείνουν στη γη τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.