«Δεν είμαι υποψήφια για τον πρωθυπουργικό θώκο, υποψήφιος είναι ο Τζόρνταν Μπαρντέλα», διαβεβαίωσε η Μαρίν Λε Πεν σε συνέντευξή της στο γαλλικό BFMTV.
Αναφορικά με το θέμα της αυτοδυναμίας, η κ. Λε Πεν θεωρεί πως «υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να έχουμε απόλυτη πλειοψηφία. Αλλά είναι βέβαιο ότι οι μαζικές αποχωρήσεις υποψηφίων που αποφασίστηκε από τη νέα συμμαχία –μακρονιστές, Αριστερό Μέτωπο – έχει στόχο να μας εμποδίσει να έχουμε αυτή την απόλυτη πλειοψηφία».
Ερωτηθείσα για την επιλογή της Εθνικής Συσπείρωσης να έχει επενδύσει σε «προβληματικούς» υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές, η κ. Λε Πεν τόνισε στο BFMTV ότι «υπάρχουν απαράδεκτα σχόλια που σίγουρα θα οδηγήσουν σε κυρώσεις».
Marine Le Pen (@MLP_officiel): “Il y a des propos inadmissibles (de candidats RN) qui entraineront des sanctions mais il y a des propos qui sont des maladresses” pic.twitter.com/MhoH0YwvdK
— BFMTV (@BFMTV) July 4, 2024
«Αλλά υπάρχουν και σχόλια που είναι απλά αδέξια», πρόσθεσε. Κάποιοι από αυτούς τους υποψηφίους είναι γενναίοι άνθρωποι που αγωνίζονται έτσι ώστε η Συνέλευση να είναι η εικόνα της Γαλλίας, όχι η εικόνα του Sciences Po (σ.σ. Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού ή του ENA. Υπάρχουν μαύρα πρόβατα παντού».
Διαβάστε ακόμη
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












