Skip to main content

Ο Κέβιν Σπέισι ξεσπά σε κλάματα και ομολογεί: Ίσως άπλωνα το χέρι μου λίγο παραπάνω

Ο Σπέισι αθωώθηκε πέρυσι για μια σειρά σεξουαλικών αδικημάτων

Ο Κέβιν Σπέισι παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν ήταν παραπάνω παρενοχλητικός, κάτι που δήλωσε στον Piers Morgan σε μια δακρύβρεχτη νέα συνέντευξη ήταν ότι «άγγιξα κάποιον σεξουαλικά με τρόπο που δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι δεν ήθελε».

Ο 64χρονος ηθοποιός μιλούσε στον Μόργκαν στην αμφιλεγόμενη εκπομπή του Uncensored, καθώς συνεχίζει να δίνει μάχη με την «εξορία» του Χόλιγουντ. Ο πρωταγωνιστής του House of Cards ξέσπασε επίσης σε δάκρυα καθώς αποκάλυψε ότι αυτή την εβδομάδα το σπίτι του στη Βαλτιμόρη κατάσχεται και πωλείται σε πλειστηριασμό λόγω των τεράστιων χρεών του. «Πρέπει να επιστρέψω στη Βαλτιμόρη και να βάλω όλα μου τα πράγματα σε αποθήκη», είπε ο Σπέισι. «Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το πού θα ζήσω τώρα». Σε ερώτηση του Μόργκαν γιατί το σπίτι κατασχέθηκε, ο Σπέισι απάντησε: «Επειδή δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς που χρωστάω».


Όσο για το αν αντιμετωπίζει πτώχευση, ο ηθοποιός αποκάλυψε: «Υπήρξαν μερικές φορές που σκέφτηκα ότι θα καταθέσω αίτηση, αλλά καταφέραμε να το αποφύγουμε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα». Πιεζόμενος για το πόσα χρήματα του έχουν απομείνει, ο Σπέισι απάντησε αρχικά: «Κανένα», προτού πει στον Morgan: «Λοιπόν, έχετε κάποια αίσθηση των λογαριασμών των δικηγόρων. Χρωστάω ακόμα πολλά νομικά έξοδα”. Πρόσθεσε ότι το ποσό που χρωστάει είναι: “σημαντικό. Πολλά εκατομμύρια

Ο Σπέισι αθωώθηκε πέρυσι

Η εμφάνιση του Σπέισι στην εκπομπή ακολουθεί το ντοκιμαντέρ του Channel 4 Spacey Unmasked, το οποίο παρουσίασε νέους ισχυρισμούς για τον πρωταγωνιστή του American Beauty τον περασμένο μήνα.

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο που προϊδεάζει για τη συνέντευξη, ο Morgan αποκάλεσε τον Spacey «έναν από τους μεγαλύτερους κακοποιούς του Χόλιγουντ τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης» και υποσχέθηκε ότι ο ηθοποιός θα αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του.

Ο Σπέισι αθωώθηκε πέρυσι για μια σειρά σεξουαλικών αδικημάτων που ισχυρίστηκαν τέσσερις άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 2001 και 2013.

Τι δήλωσαν οι κατήγοροι

Καθένας από τους κατηγόρους του Σπέισι κατέθεσε στη δίκη, περιγράφοντάς τον ως «άθλιο σεξουαλικό αρπακτικό», «ολισθηρό» και «αποτρόπαιο, κατάπτυστο [και] αηδιαστικό». Σε απάντηση, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του «τρέλα» και «μαχαιριά στην πλάτη». Οι ένορκοι απάλλαξαν τον Σπέισι από όλες τις κατηγορίες. Ο Μόργκαν ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι θα συζητούσε επίσης και άλλα «σκάνδαλα που τον έχουν κατακλύσει», συμπεριλαμβανομένης της σχέσης του με τον Τζέφρι Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου.

Η είδηση της εμφάνισης του Σπέισι στην εκπομπή Piers Morgan Uncensored αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις, με ορισμένους θαυμαστές να τον χαρακτηρίζουν «εκπληκτικό ηθοποιό», ενώ άλλοι χρήστες χαρακτήρισαν την επιλογή της συμμετοχής «ενδιαφέρουσα». Ο Σπέισι ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο Χόλιγουντ όταν διατυπώθηκαν για πρώτη φορά ισχυρισμοί για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά το 2017, με αποτέλεσμα ο γίγαντας του streaming Netflix να διακόψει τις σχέσεις του με τον τότε πρωταγωνιστή του House of Cards.

Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ για ανάρμοστη συμπεριφορά, λέγοντας στο BuzzFeed News ότι ο Σπέισι προσπάθησε να τον «αποπλανήσει» όταν ήταν μόλις 14 ετών. Το 2022, ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Rapp για σεξουαλική κακοποίηση. Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ Spacey Unmasked του Channel 4 πήρε συνέντευξη από 10 άνδρες που δεν συμμετείχαν στην ποινική δίκη του 2023.

Ο Σπέισι περιέγραψε τους ισχυρισμούς ως «ανώνυμους και μη συγκεκριμένους», προτού διαγράψει το πρόγραμμα ως «το μονόπλευρο “ντοκιμαντέρ” ενός ετοιμοθάνατου δικτύου για μένα στην απελπισμένη προσπάθειά τους για τηλεθέαση». Και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που μου δόθηκε ο χρόνος και το κατάλληλο βήμα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, οι ισχυρισμοί απέτυχαν υπό εξέταση και αθωώθηκα».

Η Σάρον Στόουν, ο Στίβεν Φράι και ο Λίαμ Νίσον μίλησαν στη συνέχεια υπέρ της επιστροφής του Σπέισι στο Χόλιγουντ, χαρακτηρίζοντάς τον «ιδιοφυΐα» και «διασκεδαστικό».