Skip to main content

Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες κατά Τραμπ στο συνέδριο των Libertarians (βίντεο)

EPA/WILL OLIVER

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο θέαμα, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις του Τραμπ είναι συνήθως άψογα σκηνοθετημένες

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδοκιμάστηκε έντονα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Εθνικό Συνέδριο του Ελευθεριακού Κόμματος (Libertarians) τo βράδυ του Σαββάτου.

Οι Libertarians, κατα μείζονα λόγο ασκούν κριτική στον Τραμπ, και η πρόσκληση προς το πρόσωπό του να μιλήσει στην εκδήλωση του κόμματος στην Ουάσιγκτον προκάλεσε μαζικό διχασμό.

Αρχικά υπήρξαν κάποιες εκδηλώσεις συμπαράστασης, καθώς εκείνος ζητούσε την υποστήριξη του κόμματος, αλλά συνολικά ο πρώην πρόεδρος αποδοκιμάστηκε σε αρκετά σημεία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Πρόκειται για ένα άκρως ασυνήθιστο θέαμα, καθώς οι εκδηλώσεις του Τραμπ είναι συνήθως άψογα σκηνοθετημένες ώστε να εγγυώνται τουλάχιστον εικόνες υποστήριξης από τους πιστούς θαυμαστές του.

«Τύραννος»

Ο Τραμπ προσπάθησε να κερδίσει τη συμπάθεια των Ελευθεριακών περιγράφοντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν ως «τύραννο» και ως «τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ωστόσο εισέπραξε κραυγές όπως: «Αυτός (ο τύραννος) είσαι εσύ».

Κάποιος από το κοινό ακούστηκε να φωνάζει: «Βάλτε τον μέσα» ενώ έτερος φώναξε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απειλή για τη δημοκρατία!».

Ακούστηκαν βεβαίως και πιο υβριστικές φράσεις ενώ ένα πανό με σύνθημα «Όχι σε επίδοξους δικτάτορες» απομακρύνθηκε από την ασφάλεια.

Με πληροφορίες από Guardian