Skip to main content

Βρετανία: Ο πρώην αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί πολιτικές που δεν έχουν υιοθετηθεί από τους Εργατικούς ή τους Συντηρητικούς

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος πρόκειται να κατέλθει στις πρόωρες εκλογές του Ιουλίου στη Βρετανία ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο κ. Κόρμπιν δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί πολιτικές που δεν έχουν υιοθετηθεί από τους Εργατικούς ή τους Συντηρητικούς, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στα ενοίκια.

Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, είχε αναστείλει την ιδιότητα μέλους του κ. Κόρμπιν το 2020 έπειτα από έκθεση σχετικά με τον τρόπο χειρισμού καταγγελιών για αντισημιτισμό υπό την ηγεσία του. Πλέον, αναμένεται να διαγραφεί οριστικά.

Κατέχει την έδρα του Βορείου Ίσλινγκτον εδώ και 40 χρόνια

Ο κ. Κόρμπιν ηγείτο των Εργατικών στις πιο πρόσφατες εκλογές το 2019 και κατέχει την έδρα του Βορείου Ίσλινγκτον εδώ και 40 χρόνια. Ο 74χρονος Κόρμπιν δεν είχε συμπεριληφθεί στους υποψηφίους των Εργατικών για την έδρα, γι’ αυτό και αποφάσισε να κατέβει ως ανεξάρτητος.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο κ. Κόρμπιν ήλπιζε να ανακοινώσει τα σχέδιά του να είναι υποψήφιος την επόμενη Τρίτη, ωστόσο η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για πρόωρες τον ανάγκασε να επισπεύσει τα σχέδιά του.