Skip to main content

Μίτσκοσκι: Προκαλεί εκ νέου, επιμένοντας στο «Μακεδονία»

Ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας

Τον όρο «Μακεδονία» χρησιμοποίησε εκ νέου ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, σε ανάρτησή του για συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Αυστρίας.

Ο κ. Μιτσκόσκι χαρακτήρισε εξαιρετικές τις σχέσεις «Μακεδονίας» και Αυστρίας, ευχαριστώντας τον Αυστριακό πρέσβη για τη στήριξη στον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Λάβαμε διαβεβαιώσεις από το VMRO ότι θα μείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία

Οι ΗΠΑ έχουν λάβει διαβεβαιώσεις σε όλα τα επίπεδα από το κόμμα που επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία (VMRO) ότι θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δήλωσε νωρίτερα ο απερχόμενος αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Βόρεια Μακεδονία: Λάβαμε διαβεβαιώσεις από το VMRO ότι θα μείνουν προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πορεία

Το πρωί και με φόντο τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την νέα ηγεσία της γειτονικής χώρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι «το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και όσοι κάποιοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ θα ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι».

«Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας στη Βόρεια Μακεδονία ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Έχει έρθει η ώρα να σοβαρευτούν, να σεβαστούν μία διεθνή Συνθήκη εφόσον τους ενδιαφέρει να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Κ. Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Απομονωμένα τα Σκόπια – Έχει έρθει η ώρα να σοβαρευτούν

Διαβάστε επίσης:

Ελίζα Βόζεμπεργκ στη «Ν»: Είχαμε προειδοποιήσει για τις αστοχίες της Συμφωνίας των Πρεσπών