Skip to main content

Ισπανία – Υπόθεση Σάντσεθ: «Μπορεί και να βασιστήκαμε σε ψευδείς πληροφορίες», παραδέχεται το Συνδικάτο

REUTERS/Remo Casilli/Φωτ. αρχείου

«... αλλά ας τις ελέγξει η Δικαιοσύνη»

Σε πολιτική κρίση έχει περιέλθει η Ισπανία, μετά τη διαδικασία από τη Δικαιοσύνη κατά της συζύγου του Πέδρο Σάντσεθ για διαφθορά, όπως η ιστορία δεν είναι τόσο απλή.

Τώρα, ο ηγέτης του ακροδεξιού ψευδο-συνδικάτου Manos Limpias (σ.σ. Καθαρά Χέρια), Μιγέλ Μπερνάδ, παραδέχθηκε το ενδεχόμενο η μήνυση που κατατέθηκε κατά της Μπεγόνια Γκόμεθ, συζύγου του πρωθυπουργού  να βασίζεται σε ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από διαδικτυακές εφημερίδες.

«Εναπόκειται τώρα στον δικαστή να ελέγξει αν αυτές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι αληθινές ή όχι», έγραψε σε δήλωσή του.

Η καταγγελία, η οποία έγινε γνωστή την Τετάρτη, ώθησε τον Σάντσεθ να εξετάσει το ενδεχόμενο παραίτησης και να δώσει στον εαυτό του προθεσμία πέντε ημερών (πλέον τεσσάρων) για να αναλογιστεί τη συνέχειά του στον θώκο ή όχι.

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την έρευνα σε βάρος της συζύγου του για διαφθορά

Η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, η Μαρία Χεσούς Μοντέρο, εξέφρασε την υποστήριξή της και την υποστήριξη «εκατομμυρίων» ανθρώπων προς τον πρόεδρο απέναντι στις «προσωπικές επιθέσεις» από τη δεξιά και την ακροδεξιά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Προεδρίας, Φέλιξ Μπολάνιος , κατήγγειλε επίσης ότι η Δεξιά και η Ακροδεξιά «από το 2018 προσπαθούν όχι μόνο να απονομιμοποιήσουν την κυβέρνηση, αλλά και να την εξευτελίσουν».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του PP, Μπόρχα Σέμπερ θεωρεί ότι δεν έχει σημασία ποιος κάνει την καταγγελία, αλλά αν ο δικαστής τη θεωρεί αξιόπιστη, και επιμένει ότι ο Σάντσεθ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις αντί να «αποσυρθεί για πέντε ημέρες και να αφήσει τη χώρα παράλυτη».

Πηγή: El Pais

Διαβάστε ακόμη

Η γυναίκα του «Καίσαρα» Πέδρο