Skip to main content

Γερμανία: Αρνείται να παραιτηθεί ο Ευρωβουλευτής του AfD παρά τη σύλληψη συνεργάτη του για κατασκοπεία

Brigitte HASE/EUROPEAN UNION

«Θα τον απολύσω αλλά θα κατέβω στις Ευρωεκλογές», λέει ο Μαξιμίλιαν Κρα

Ο ακροδεξιός Γερμανός ευρωβουλευτής Μαξιμίλιαν Κρα αρνήθηκε να εγκαταλείψει την κούρσα των ευρωεκλογών την Τετάρτη, παρά τους ισχυρισμούς ότι στενός συνεργάτης του κατασκόπευε υπέρ της Κίνας.

Ο Κρα , από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ανακοίνωσε στο Βερολίνο ότι θα απολύσει τον βοηθό που κατηγορείται για κατασκοπεία και δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως συζητήθηκε με την ηγεσία του AfD.

Αλλά δεν φεύγει από την πολιτική σκηνή με τις ευρωεκλογές μόλις έξι εβδομάδες μακριά.

«Αν νομίζετε ότι αυτό είναι το τέλος της υποψηφιότητάς μου, τότε πρέπει να σας απογοητεύσω. Είμαι και θα παραμείνω ο Spitzenkandidat», πρόσθεσε ο Κραχ σχετικά με τη θέση του στην κορυφή της ευρωπαϊκής εκλογικής λίστας του AfD.

Το AfD βρίσκεται επί του παρόντος στη δεύτερη θέση στη Γερμανία, αλλά έχει χτυπηθεί από μια σειρά σκανδάλων τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τη σύλληψη του βοηθού του Κραχ με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας.

«Η προεκλογική εκστρατεία επισκιάζεται πλέον τρομερά από αυτό το θέμα», παραπονέθηκε. «Δυστυχώς, τώρα μιλάω για την Κίνα και όχι για την Ευρώπη».

Με πληροφορίες από Politico